Πώς θα καταλάβετε εάν δεν λέει ψέματα από τη γλώσσα του σώματός σου

Πώς θα καταλάβετε εάν δεν λέει ψέματα από τη γλώσσα του σώματός σου

Πώς θα καταλάβετε εάν σας λέει ψέματα; Αρκεί να είσαι λίγο παραπάνω παρατηρητική, γιατί όσο καλός κι αν είναι κάποιος στα ψέματα, το σώμα μιλά από μόνο του! 

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα αλάνθαστα σημάδια που μπορούν να μας πείσουν για το αν ο συνομιλητής μας λέει αλήθεια.

Η γλώσσα του σώματος όταν κάποιος είναι ειλικρινής;

  • Όταν οι άνθρωποι θέλουν να φανούν ανοιχτοί ή ειλικρινείς, συχνά απλώνουν τη  μία ή και τις δύο παλάμες προς το άλλο άτομο, λέγοντας φράσεις όπως «δε φταίω εγώ». Θες να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα;
  • Οι άνδρες υποσυνείδητα νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν τα χέρια τους όταν λένε ψέματα. Εάν δεις κινήσεις, όπως να βάζει τα χέρια του στις τσέπες όταν σου μιλάει ή να κρύβει με κάποιον τρόπο τις παλάμες του όταν θέλει να εξηγήσει πού ήταν, ίσως πρέπει να δείξεις λίγη προσοχή.
  • Οι γυναίκες, από την άλλη, υποσυνείδητα, δε χρησιμοποιούν το σώμα τους όταν λένε ψέματα, αλλά προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση μιλώντας για άσχετα θέματα.
  • Η παλάμη από μόνη της μπορεί να έχει εξαιρετική δύναμη αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Όταν η παλάμη σου κοιτάει προς τα πάνω σε μια συζήτηση, δείχνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις παθητική στάση η οποία θυμίζει ικεσία. Προσπάθησε να το αποφεύγεις.
  • Η παλάμη που κοιτά προς τα κάτω είναι από τις πιο δυνατές χειρονομίες που εκπέμπει άμεση εξουσία. Δεν είναι τυχαίο που ο ναζιστικός χαιρετισμός είχε ακριβώς αυτή τη χειρονομία για να μεταδίδει φόβο και δύναμη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top