Πώς να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες

Η ημικρανία είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, με κύριο σύμπτωμα τον ισχυρό πονοκέφαλο, αλλά και αρκετές φορές με μεγάλη ποικιλία άλλων εκδηλώσεων.

Μπορεί να είναι μια χρόνια πάθηση, με εξατομικευμένα ή και απρόβλεπτα χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο εκδήλωσης, την ανταπόκριση στη θεραπεία και την εξέλιξή της με το χρόνο.

Η ημικρανία είναι συνηθέστερη στις γυναίκες. Αν και συνήθως παρουσιάζεται σε ενήλικες, υπάρχουν και μορφές της που αφορούν στα παιδιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να περιορίσετε τις ημικρανίες αλλά και την έντασή τους.

Κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Που σημαίνει ότι οι συσκευές και η τηλεόραση πριν τον ύπνο δεν είναι καλή ιδέα. Πολλοί ασθενείς με ημικρανίες αναφέρουν πως βιώνουν ευαισθησία στους ήχους και στο φως, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Μια ζεστή ή και κρύα κομπρέσα πάντα βοηθά

Η μόνη διαφορά ζεστού και κρύου σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο κάθε ασθενής μπορεί να αντιδρά καλύτερα σε ένα από τα δύο. Τοποθετήστε την κομπρέσα στο μέτωπο ή στον αυχένα σας.

Πιείτε πολύ νερό

Για ένα σοκαριστικά μεγάλο ποσοστό ημικρανιών μπορεί να ευθύνεται ένα και μόνο πράγμα: η αφυδάτωση. Αν λοιπόν αισθάνεστε μια ημικρανία να πλησιάζει, είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε αρκετό νερό. Ίσως βοηθήσει να είναι συντομότερη σε διάρκεια.

Το παραδοσιακό μασάζ στους κροτάφους δεν είναι μόνο γιατροσόφι

Η πιεσοθεραπεία, γενικά, δεν είναι γιατροσόφι. Και το απαλό, αλλά με δύναμη, μασάζ στους κροτάφους σας για μερικά λεπτά μπορεί να κάνει την ημικρανία να υποχωρήσει πιο εύκολα.

Ο διαλογισμός βοηθά μερικούς ανθρώπους

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο διαλογισμός είναι πιο πιθανό να βοηθήσει ανθρώπους που ήδη ασχολούνται με τον διαλογισμό. Μην περιμένετε αποτελέσματα από τις πρώτες σας προσπάθειες – ή και ποτέ, αν δεν μπορείτε να μπείτε στο mindset του διαλογισμού. (Που, ως ένα σημείο, είναι και λίγο θέμα αυθυποβολής.)

Η λεβάντα ηρεμεί

Δοκιμάστε αρωματοθεραπεία με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Έχει χαλαρωτική δράση και μειώνει το στρες. Συνεπώς, αν οι ημικρανίες σας είναι ανάλογες με τα επίπεδα του στρες σας, η λεβάντα μπορεί να βοηθήσει – και μυρίζει υπέροχα.

Γυμναστείτε

Αν περιμένατε να κλείσει αυτό το κείμενο χωρίς να αναφερθούμε στη γυμναστική, γελιέστε. Η τακτική γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας στον πόνο. Πόσο μάλλον, μπορεί να βοηθήσει να προλάβουμε και αρκετές ημικρανίες, ειδικά αν – ξανά – οφείλονται κατά βάση στο στρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top