Πώς να απελευθερώσετε την ένταση και το στρες από το σώμα σας

Πώς να απελευθερώσετε την ένταση και το στρες από το σώμα σας

Το stretching μας ανακουφίζει από τους πόνους και τις ενοχλήσεις, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην ηρεμία του πνεύματος, απομακρύνοντας την ένταση και το στρες.

Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεσαι το σώμα σου ανάλαφρο και το μυαλό σου καθαρό μετά την ολοκλήρωση τέτοιων ασκήσεων μάλλον δεν δίνεις την απαιτούμενη προσοχή στον τρόπο που αναπνέεις.

Για να απολαύσεις περισσότερο το stretching αλλά να επωφεληθείς πραγματικά από αυτά, δοκίμασε τις ακόλουθες πρακτικές ηρεμίας που συνδυάζουν την κίνηση με την αναπνοή.

1. Hip Flexor

Από όρθια θέση φέρε το αριστερό πόδι πίσω χαλαρά σηκωμένο στις μύτες των δαχτύλων σου. Σφίξε την κοιλιά και τοποθέτησε την σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία. Σήκωσε το αριστερό χέρι ψηλά και γύρε ελαφρά προς τα δεξιά. Πάρε μερικές βαθιές εισπνοές από την μύτη, απελευθερώνοντας σιγά σιγά τον αέρα.

2. Standing hamstring

Καθώς βρίσκεσαι σε όρθια στάση, σφίξε καλά τον κορμό σου. Τοποθέτησε τα χέρια στην μέση σου και γύρε το πάνω μέρος του σώματος σου προς τα εμπρός, σαν να σκύβεις. Κούνησε χαλαρά την μέση σου δεξιά και αριστερά και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Όπως κατεβαίνεις μπροστά μην ξεχνάς να παίρνεις ανάσα από την μύτη, απελευθερώνοντας τον αέρα καθώς ανεβαίνεις.

3. Cat cow

Από όρθια στάση, τοποθέτησε τα χέρια σου στα γόνατα σου. Καθώς εισπνέεις τράβηξε την κοιλιά σου προς την σπονδυλική σου στήλη, δημιουργώντας μια καμπύλη και σήκωσε αργά αργά το κεφάλι. Στην εκπνοή, κατέβασε το κεφάλι και τέντωσε την σπονδυλική στήλη προς τα μέσα.

4. Roll Down
Από όρθια στάση, σφίξε τον κορμό σου και ακολουθώντας τα χέρια σου, κύλησε το σώμα σου προς τα κάτω. Μην ξεχνάς την εισπνοή από την μύτη καθώς κυλάς προς τα κάτω και την εκπνοή καθώς ανεβαίνεις.

5. Δοκίμασε διαφραγματική αναπνοή

Τοποθέτησε το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο στην κοιλιά. Εισέπνευσε από την μύτη, μέχρι η αναπνοή να «φουσκώσει» την κοιλιά σου, κουνώντας ελάχιστα στήθος και ώμους. Εξέπνευσε απαλά από την μύτη. Επανέλαβε με ρυθμό.

Η φυσιοθεραπεύτρια Jen Fraboni σου δείχνει τις παραπάνω κινήσεις με το παρακάτω βίντεο:

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top