Πώς να μείνετε μακριά από τις καλοκαιρινές ιώσεις

Πώς να μείνετε μακριά από τις καλοκαιρινές ιώσεις

 

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα αρρωστήσετε αυτό το καλοκαίρι, αλλά η πρόληψη των ασθενειών τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν είναι πιο περίπλοκη απ’ ό,τι τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο!

Οι ίδιοι βασικοί κανόνες ισχύουν όλο το χρόνο.

Φροντίστε να ξεκουράζεστε, να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε, να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Φυσικά και φέτος πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε την εξάπλωση της COVID-19.

Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους και όταν δεν γίνεται διαφορετικά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μάσκα αν υπάρχει συγχρωτισμός και να τηρείται όσο γίνεται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να κολλήσετε μια ασθένεια που μεταδίδεται από έντομα, καλύψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας με ελαφριά ρούχα όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό που περιέχει DEET ή άλλο συστατικό εγκεκριμένο από το EPA.

Αποφύγετε ψηλές, χλοώδεις περιοχές ή περιοχές με λιμνάζοντα νερά και, αν μπορείτε, περιορίστε την υπαίθρια δραστηριότητά σας όταν τα έντομα είναι πολύ δραστήρια, δηλαδή την αυγή και το σούρουπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top