Αλλάζουν τα ζώδια χαρακτήρα και συμπεριφορά όταν ερωτεύονται; Μπορεί ο έρωτας να μεταμορφώσει το πρόσωπο που αγαπάτε; Όσο και να αγαπάμε κάποιον, σπάνια τον δεχόμαστε όπως είναι 100%. Όλο και κάτι θέλουμε ή προσπαθούμε να αλλάξουμε επάνω του. Ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να μεταμορφωθούν για χάρη της αγάπης. Άλλοι πάλι σφυρίζουν ανέμελα το τραγουδάκι «σ΄ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» … και από εκεί και πέρα, οι ενδιαφερόμενοι κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Σε ποια κατηγορία ανήκει το αγαπημένο σας πρόσωπο; Ρωτήστε το ζώδιό του.

ΚΡΙΟΣ

Ως γνωστόν οι Κριοί είναι η προσωποποίηση της ισχυρογνωμοσύνης. Τίποτα δεν μπορεί να τους αλλάξει ούτε αντιλήψεις ούτε συμπεριφορές. Από αυτή την άποψη, αν θέλετε να πείσετε έναν Κριό να κάνει για χάρη σας κάτι που δεν είναι του χαρακτήρα του, ένας είναι ο τρόπος: Να του το πλασάρετε τόσο επιδέξια ώστε να νομίζει ότι ήταν εξαρχής δική του ιδέα. Για παράδειγμα, αντί να λέτε «Αν μ’ αγαπάς, μην οδηγείς έτσι γρήγορα», πείτε: «Έχεις δίκιο να μη θέλεις να τρέχεις σαν τρελός όταν οδηγείς. Κι εσύ το λες ότι ένα τόσο καλό αυτοκίνητο πρέπει να το προσέχεις κι όχι να το φθείρεις μια ώρα αρχύτερα».

ΤΑΥΡΟΣ

Θέλετε να αλλάξετε τον Ταύρο; Αλλάζει όπως αλλάζει και ένα βουνό. Με την ίδια δυσκολία και την ίδια ταχύτητα. Με το πέρασμα των αιώνων, με το διαρκές σφυροκόπημα των ανέμων, με τη μετατόπιση των λιθοσφαιρικών πλακών της γης… Μπορεί η αγάπη και αφοσίωση του Ταύρου σας να τον γεμίζουν με καλές προθέσεις απέναντί σας. Να θέλει να σας ευχαριστήσει. Αλλά είναι σαν να ζητάτε από το ομώνυμό του ζώο να χοροπηδήσει σούζα στα δυο πόδια σαν σκυλάκι. Ωστόσο μην απελπίζεστε, με τον καιρό κάτι μπορεί να γίνει. Αν ο έρωτας και η υπομονή σας θριαμβεύσουν πάνω στον χρόνο, έχετε πιθανότητες να περάσετε μαζί πολύ ευτυχισμένα γεράματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ζητάτε από τον Δίδυμο να αλλάξει πράγματα επάνω του για χάρη σας; Θα αντιδράσει με το γνωστό «στρίβειν δια του αρραβώνος». Δηλαδή θα συγκατανεύσει και μετά θα κάνει πάλι τα δικά του. Ωστόσο, για σκεφτείτε το καλύτερα: Ποια απ΄ όλες τις προσωπικότητες που συνυπάρχουν στον Δίδυμο θέλετε να αλλάξετε; Μήπως υπάρχει μέσα του έστω και μία που να σας αρέσει όπως είναι; Ε, όταν αυτή αναδύεται, απολαύστε το –για όσο διαρκεί. Και κάντε υπομονή με τις υπόλοιπες. Μέχρις ότου ο Δίδυμός σας να σας ξαναδείξει το πρόσωπο που αγαπάτε επάνω του περισσότερο, δείτε το σαν μια ευκαιρία για να σπουδάζετε στο μεταξύ την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ερωτευμένος Καρκίνος θεωρεί υπέρτατα πολύτιμη τη σχέση του. Δεν θέλει λοιπόν να τη βάλει σε κίνδυνο δυσαρεστώντας τον αγαπημένο ή την αγαπημένη του με το να δείξει έλλειψη διαλλακτικότητας. Θα συγκατατεθεί σε ένα εκπληκτικό ποσοστό από όσα θα του ζητήσετε. Ωστόσο κάτω από τον συναισθηματισμό του κρύβει και μια μικρή δόση ωφελιμισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα δεχτεί να αλλάξει επάνω του πράγματα που δεν σας αρέσουν, αλλά πρέπει κι εσείς να συμφωνήσετε να κάνετε το ίδιο. Κάτι τέτοιο βέβαια σας φαίνεται απόλυτα δίκαιο. Πλην όμως μπορεί με τον καιρό να ανακαλύψετε ότι …καρκινοβατώντας στα μουλωχτά, έχει επιστρέψει συνειδητά ή ασυναίσθητα στον παλιό καλό εαυτό του.

ΛΕΩΝ

Θέλετε να αλλάξετε ένα Λέοντα; Δεν αλλάζετε καλύτερα σύντροφο; Μα, τι λέμε τώρα… Αλλάζει ο Ήλιος πορεία πάνω στον ουρανό; Πώς θέλετε να κάνει κάτι τέτοιο ο Γιος ή η Κόρη του; Με άλλα λόγια, το προαναφερθέν τραγουδάκι «σ’ όποιον αρέσουμε…» έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να το πάρετε σαν απάντηση στα αιτήματά σας από τον Λέοντα απ’ ό,τι με οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Παρεκτός κι αν σας έχει ερωτευτεί πάααρα πολύ… και αν του το παρουσιάσετε σαν μια καθαρά δική σας ιδιοτροπία, ψύχωση, αλλεργία. Σαν κάτι τέλος πάντων που να πιστοποιεί μια δική σας ατέλεια ή αδυναμία και επ’ ουδενί ένα δικό του ελάττωμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πώς μπορείτε να κάνετε έναν Παρθένο να αλλάξει; Μία είναι η οδός, εκείνη της λογικής. Η φράση «Αγάπη μου, μην το κάνεις αυτό γιατί με ενοχλεί/ προσβάλει/ εκνευρίζει» μπορεί να είναι αρκετή για τον περισσότερο κόσμο, όχι όμως για εκείνον. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να το στηρίξετε με μια λογική επιχειρηματολογία. Μην ξεχνάτε ότι ο Παρθένος, όσο κι αν σας αγαπήσει, σπάνια γίνεται έρμαιο των συναισθημάτων του. Αν συναινέσει σε κάτι για το οποίο δεν έχει πειστεί απολύτως, θα το μετανιώσει και στη συνέχεια θα αρχίσει να κακιώνει τόσο με εσάς που τον παρασύρατε όσο και με τον εαυτό του που υπέκυψε.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός, πριν σας γνωρίσει, έχει προσπαθήσει από μόνος του να επιτύχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εσωτερική και εξωτερική αρμονία. Το να έρθετε εσείς, με τη δικαιοδοσία του έρωτά σας, και να του προσάπτετε ελαττώματα θα διαταράξει αρκετά τη συναισθηματική του ισορροπία. Αν λοιπόν έχετε να εκφράσετε προς τον αγαπημένο σας Ζυγό αιτήματα αλλαγής ως προς κάποιες συμπεριφορές του, κάντε το με την απαιτούμενη ευγένεια και γλυκύτητα, με σχεδόν ανεπαίσθητα υπονοούμενα. Μην ανησυχείτε ότι δεν θα τα πιάσει, η νοημοσύνη του είναι εξίσου εκλεπτυσμένη με το γούστο του. Και για χάρη της αρμονίας της σχέσης, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός ξέρει από πριν τι θα θέλατε να αλλάξει επάνω του. Πρώτον, σας διαβάζει σαν ανοιχτό βιβλίο και, δεύτερον, του τα έχουν πει και άλλοι πριν από εσάς. Θα του πείτε ότι δεν αντέχετε τη ζήλια και την κτητικότητά του, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς, όπως ο εκπρόσωπός του στον φυσικό κόσμο των εντόμων δεν ζει χωρίς το κεντρί του, έτσι και για τον αγαπημένο σας δεν νοείται να σας αγαπά διαφορετικά. Ό,τι είναι για εσάς ήρεμη συμβίωση, για εκείνον είναι αφόρητη «ξενερωσιά». Ζητήστε του ό,τι άλλο θέλετε. Αλλά κάντε το με διπλωματικότητα, γιατί παρεξηγείται εύκολα («Τι εννοείς “αφήνω το μπάνιο γεμάτο νερά”; Ότι είμαι τσαπατσούλης;»)

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης μπορεί να αλλάξει το σύμπαν για χάρη σας. Αλλά όχι τον εαυτό του. Είναι ικανός να κατεβάσει στα πόδια σας όλα τα αστέρια (τουλάχιστον έτσι δηλώνει). Αλλά δεν θα κατεβάσει ούτε το βλέμμα του, αν περνά από δίπλα του μια προκλητική ύπαρξη, ούτε το καπάκι της τουαλέτας μετά την επίσκεψή του–πράγματα που αμφότερα σας ενοχλούν αφάνταστα και το έχετε πει επανειλημμένως. Είναι δυνατόν να δώσετε σε μια φωτιά που σχήμα που επιθυμείτε; Άλλο τόσο μπορείτε να βάλετε έναν Τοξότη στα δικά σας καλούπια. Όπου, η έννοια του «καλουπιού» για τον κλειστοφοβικό αγαπημένο σας είναι πολύ ευρεία. Πάρτε λοιπόν ό,τι σας προσφέρεται και αρκεστείτε εκεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα αλλάξει ο Αιγόκερως; Όχι, βέβαια. Εσείς θα αλλάξετε. Με τον ίδιο τρόπο που, αν ένα καπέλο είναι μικρό, δεν αλλάζεις το κεφάλι αλλά το καπέλο. Και το κεφάλι του Αιγόκερω περιέχει ένα μυαλό πιο συμπαγές κι από γρανίτη. Μην τρέφετε αυταπάτες λοιπόν. Η μόνη σας ελπίδα έγκειται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει στη μεταξύ σας συμφωνία. Εγώ υποχωρώ σε αυτό, εσύ αλλάζεις σε εκείνο. Μια συμφωνία που θα θυμίζει περισσότερο εμπορικό deal, με όρους, ρήτρες και όλα τα συναφή. Δεν ακούγονται πολύ ρομαντικά όλα αυτά, σύμφωνοι. Αλλά οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν μόνο τους καλούς φίλους αλλά και τους καλούς εραστές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αναρωτιέστε αν μπορείτε να κάνετε έναν Υδροχόο να αλλάξει για χάρη σας; Επειδή η υπαγωγή του στα ζώδια του Αέρα δεν είναι καθόλου τυχαία, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Έχετε μια πλαστική σακούλα, κλειστή, γεμισμένη με αέρα. Μπορείτε εύκολα να της δώσετε όποιο σχήμα θέλετε. Αλλά αν την αφήσετε, δεν θα το κρατήσει. Μπορείτε και να την ζουλήξετε. Αλλά αν το παρακάνετε, θα σκάσει. Ε, κάπως έτσι συμπεριφέρεται και ο Υδροχόος στις απόπειρές σας να τον διαμορφώσετε όπως θα σας άρεσε. Δεν θα σας πει ακριβώς «όχι», αλλά μη φαντάζεστε ότι συμφώνησε. Και πάντα υπάρχει κίνδυνος, αν τον στριμώξετε υπερβολικά, να την «κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια…

ΙΧΘΥΣ

Όσο εύκολο φαίνεται να αλλάξετε έναν Ιχθύ, τόσο δύσκολο αποδεικνύεται στην πράξη. Σαν τη Μικρή Γοργόνα του παραμυθιού, που έγινε άνθρωπος εξαιτίας του έρωτά της, έτσι και το Ψαράκι θα δεχτεί να υποστεί για χάρη σας όλες τις μεταμορφώσεις. Τώρα, το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα κανείς δεν σας το εγγυάται. Γιατί μπορεί να συμφώνησε να μην κάνει σπατάλες στο ηλεκτρικό. Και μετά να γυρίσετε σπίτι και να το βρείτε φωτισμένο μόνο με κεριά, ενώ για φαγητό θα υπάρχει κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο, που ως γνωστόν δεν θέλει μαγείρεμα. Το έκανε για να σας ευχαριστήσει και άντε μετά εσείς να εξηγήσετε ότι δεν εννοούσατε τόση πολλή οικονομία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!